Gæstespil: Teater freezeProduction

DET ARKTISKE TOPMØDE

Køb billet
Spilledato
Priser
85 - 210 kr.
Scene
Mors
Varighed
85 min

10. APRIL KL. 19:30, LIMFJORDSTEATRET MORS

OBS : Spiller Morsø Teater

En geopolitisk thriller om kampen i Arktis – skrevet af den prisbelønnede forfatter Kim Leine

Topmødet er sat. 24 afgørende timer i verdenshistorien. Den danske statsminister, en russisk oligark, den amerikanske ambassadør, den grønlandske selvstyrerformand og en ung grønlandsk aktivist bærer hver sit lands fortid og nutid ind i et mildest talt uforudsigeligt forhandlingsrum.

Det politiske bliver personligt, og det personlige bliver politisk. Hvem har magten, og hvem bærer nøglen til fredens dialog?

Verden er i konflikt om land og ressourcer – og om verdens koldeste brændpunkt: Arktis. Klemt mellem øst og vest er Grønland og Arktis centrale brikker i et storpolitisk magtspil. Amerikanerne investerer massivt i området, mens russiske ubåde patruljerer farvandene. De arktiske oprindelige folk markerer sig, og inuits nye magtposition er farvet blodrød af fortidens kolonisering.

En geopolitiske thriller skrevet af den prisbelønnede forfatter og Grønlandskender, Kim Leine.

Anmeldelse


★★★★★
”Det er action. Spænding. Multikultur med flere sprog på scenen. Det er humor og det er alvor. (…) Kim Leine har skrevet stykket. Han er vild med fakta, og det går ud over de hvide i publikum, mens inuitterne i Teatret Svalegangen griner lykkeligt. Jeg vidste da ikke, at Danmark er en slyngelstat som i 1953 gjorde Grønland til et amt (!) for at køre udenom FN’s krav om at give kolonierne fri. Der er så meget jeg ikke ved, så jeg føler mig tryg i Kim Leines univers (…) Tak for den oplevelse”
Kulturnyt

★★★★★
”’Det Arktiske Topmøde’ (…)  spidder en vildt aktuel og meget betændt og kompliceret sag: Grønlands fremtid. I hvis hænder kommer magten til at ligge? Under hvilke vilkår for hvem? Nuanceret og tankevækkende topmøde”
Aarhus Stiftstidende

Medvirkende
Klaus Geisler
Medvirkende
Helene Kvint
Medvirkende
Aviana Steinbacker
Medvirkende
Mikkel Kolding
Medvirkende
Mikhail Belinson
Instruktion
Hanne Tarp Friis
Manuskript
Kim Leine
Scenografi
Signe Krog