Gæstespil: Livingstones Kabinet

LILITH

Køb billet
Spilledato
Priser
85 - 210 kr.
Scene
Mors
Varighed
60 min

17. MARTS KL. 19:30, LIMFJORDSTEATRET MORS

Ifølge skabelsesmyten var Lilith, Adams første kone, skabt af dynd og slam. Livingstones Kabinet giver et bud på fortællingen om en kvindes forsøg på at udfordre patriarkatet

Gud skabte Adam og sagde ”Det er ikke godt for mennesket at være alene”. Derfor skabte han Lilith. Straks begyndte Adam og Lilith at skændes.” Lilith nægtede at underlægge sig Adam, og blev smidt ud af Paradisets Have og levede som udstødt blandt tidsler og nælder i ruinerne af stormændenes kongerige sammen med bukketrolde, hyæner og pilslanger.

Inspireret af den gamle myte har Livingstones Kabinet skabt en moderne, højaktuel forestilling om kvinder, køn og magt. Komisk, provokerende og overraskende med en sanselig visuel æstetisk, smukt lysdesign og skønne kostumer.  Og det hele er ledsaget af nykomponeret live musik.

Forestillingen havde premiere i januar 2023 og spillede for totalt udsolgte huse på Bådteatret i København. 

Tilkøb: Start aftenen med lækker tapas i caféen

Anmeldelser

★★★★★
”I en verden af perfekte tableauer og afstemte farver, overgår Livingstones Kabinet næsten sig selv i deres hyldest til verdens første kvinde, med både den klassiske Livingstone blanding af dansk og engelsk tekst og tale, og i særdeleshed med deres musiske magi i et fabulerende, ordrigt univers.”
Sceneblog.dk

★★★★★
” Lilith er tæt på fortærsket som feministisk ikon, men myten får nyt liv i denne fuldstændigt indtagende forestilling, der er helt sin egen. (…) Det er sært, smukt, stærkt og skrøbeligt, og rummer både en sanselig og satirisk sproglig sandhed. Som en flødeskumskage, der overrasker med syrlig smag gemt i alt det søde og bløde.”
ISCENE.dk

”Det er instruktøren Nina Kareis og komponisten Pete Livingstone, der sammen har skabt denne uimodståelige forestilling om Liliths styrke og Adams svaghed.”
Information, Anne Middelboe

Medvirkende
Pete Livingstone
Medvirkende
Amia Miang
Medvirkende
Kristina Sørensen Ougård
Komponist
Pete Livingstone
Dramatik, forfatter
Pete Livingstone og Nina Kareis
instruktør
Nina Kareis
Scenograf
Dorte Holbek