Værksted for scenekunst

’Værksted for scenekunst’, er Limfjordsteatrets teaterpædagogiske afdeling. Med afsæt i scenekunstens verden omsættes teatertilgange til læringsmål, faglig fordybelse og nye måder at anskue verden på. Værkstedet for scenekunst binder flere elementer sammen på tværs i kunstens og kulturens navn, på skoler, biblioteker og sammen med museer og i børnehaver.

Scenekunst gennem samskabelse

Værksted for scenekunst arbejder for at skabe læring gennem scenekunsten. Værksted for scenekunst udvikler også nye teater- og dramapædagogiske projekter i samarbejde med fonde. Vi ønsker at udvikle og udfordre scenekunstens mange muligheder i tæt samarbejde med interessenter på tværs af fagligheder.

Scenekunsten er i højsædet, når Limeren skaber nye projekter. Den er sammensmeltet med teaterpædagogik, så proces og produkt er med afsæt i kunstens verden.

Udviklingsleder Charlotte Olling Rebsdorf

Kontakt

charlotte@limfjordsteatret.dk

Erfaring

2015: Master i teaterpædagogik – Betty Nansen, Metropol KBH og Universität der Künste Berlin 

2006: Diplom i dramapædagogik – VIA Aarhus 

2000: Folkeskolelærer fra Silkeborg

Et projekt målrettet dagplejere

Forvandling af fortællinger

Kunst og kultur er nødvendige for fremtidige bæredygtige og menneskelige udsigter

Værksted for scenekunst og ARoS går i dybden med fortællinger ud fra kunstværker, eventyr og hverdagens fortællinger. Ved at udnytte/anvende kunstens æstetiske greb til, via workshops, saloner og hjemme/institutionsbesøg, ønsker vi at frigøre og udvide dagplejeren/pædagogens kreativitet, til bedre at kunne stimulere børnenes frie fantasi og oplevelsesunivers. er arbejdes ud fra dramaturgiske og pædagogiske principper, der er funderet i begreberne bæredygtighed (at kreativiteten lever videre, når kunstneren er ude af døren), æstetik og sanselighed og abstrakt tankegang.

Værksted for scenekunst projekter

  • Hestehoved Foran: Projekt om identitet og forankring og alternativ litteraturformidling på Mors. Fokusgruppe over 65 år. Samarbejde mellem forfatterne Knud Sørensen og Jens Smærup Sørensen, Limfjordsteatret, Morsø Folkebibliotek og Museum Mors. Et 2-årigt samarbejde. Støttet af Slots – og Kulturstyrelsen.
  • Åben Skoleprojekter: Regionssamarbejde i 3 år med Teaterhuset Filuren og Opgang 2, støttet af Region Midt. Morsø åben skole – støttet af Undervisningsministeriet. Kultureuropæiske børn – et dagplejeprojekt i Ikast Brande kommune, et to årigt projekt, samt et projekt for tre Skive børnehaver i tre måneder. Støttet af Rethink Aarhus 2017 og Kulturprinsen.
  • Løbende samarbejdspartnere: TATE Modern i London og ARoS i Aarhus ved projeket Hverdagsmagi.