Talenthold 2014-16

TALENTHOLD 2014-2016

HELLIGE KYS – Afgangsforestilling

’Hellige Kys’ blev skrevet specielt til talentholdet af den herboende forfatter Jens Smærup Sørensen, som gennem årene har modtaget et utal af priser. Stykket handlede om den religiøse sekt, der huserede på Mors i 20-25 år fra midten af 1700-tallet. Tilhængerne mente, at næstekærlighed også burde komme til udtryk gennem kys og kærlige berøringer, og fik derfor tilnavnet kyssesekten. Myndighederne udviste først en vis tolerance over for sekten, som dog endte med at blive forbudt efter anklager om moralske udskejelser. Forestillingen blev instrueret af skuespiller Sune C. Abel, som fra 2013-2020 var ansvarlig for teatrets talentundervisning.

LIVET OG SÅR’N 3 – Juleforestilling

Talenteleverne medvirkede i 2015 i Limfjordsteatrets egenproducerede juleforestilling sammen med teatrets faste skuespiller Lasse Popp og musikerne Bastian Popp og Kim Fast Jensen. Lasse Popp havde skrevet forestillingen, der var bygget op af forskellige scener og tableauer, som talenteleverne indgik i på kryds og tværs. Forestillingen blev instrueret af teaterleder Gitta Malling og vist som led i teatrets juletradition for voksne.

STEMMERNE I MIT HOVED – Førsteårsforestilling

En forestilling om Bertram, der føler sig fanget i sit eget hoved og kæmper for at forstå, hvad der sker omkring ham. I en begavet teaterleg undersøger vi Bertrams rejse ind i sit eget sind. Hans jobsamtale, mødet med kvinden, der har tabt sin pung, en tidligere straffet, pigen, der siger, hun kan hjælpe ham, hos psykiateren, til en mærkelig fest og det endelige opgør med stemmerne. Er det ham, der i virkeligheden er den sunde og alle os omkring ham, der er forrykte? Hvad er virkelighed og hvad er et produkt af vores eget sinds kringelkroge? Forestillingen udviklet med holet og instrueret af Lars Ditlev Johansen.